/ iStock/Getty Images
Стотици самолетни полети бяха отменени във Великобритания заради очакваното преминаване днес на бурята Денис, предаде ТАСС. Според агенция Прес асосиейшън нискотарифната авиокомпания "Изи джет" е отменила 230 полета, което ще засегне около 40 000 пътници.

"Бритиш еъруейз" от своя страна обяви, че отменя 40 полета за днешния ден, които по разписание са щели да излетят от лондонското летище Хийтроу.

Ураганни ветрове със скорост 255 км/ч удариха Исландия (ВИДЕО)

Летище Лутън съветва пътниците да проверяват какво е положението с авиокомпанията им, преди да тръгнат към аерогарата, предаде Ройтерс.

В очакване на бурята британските власти предупредиха за опасност от проливни дъждове и наводнения в някои части на страната.

Денис наближава британските острови само седмица, след като бурята Киара обърка транспорта и остави хиляди домове без ток. В Йоркшър и армията е в готовност да помага на населението.

"Все още не е съвсем ясно какви може да са последиците от бурята Денис, но тъй като има сериозен риск от нови разрушения, жителите и стопанските субекти са призовани да бъдат подготвени", каза председателят на общинския съвет в община Колдърдейл, графство Йоркшър, Тим Суифт.

Наводнение заради бурята остави под вода прочутия рибен пазар в Хамбург (СНИМКИ)

Центърът за океански прогнози към Националната метеорологична служба на САЩ съобщи, че в северната част на Атлантическия океан бушуват ветрове със скорост 92 км/ч и се образуват огромни вълни, които могат да достигнат до над 30 м височина, предаде АП.
БТА