/ БГНЕС
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун "вижда различно бъдеще" за страната си, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. "Надявам се това да е истина", допълни Тръмп пред репортери в своя самолет на път за среща със свои привърженици в щата Монтана.

Тръмп вярва на Ким: Той иска да направи нещо за страната си

Президентът на САЩ отбеляза, че неговият предшественик на поста Барак Обама е бил близо до война със Северна Корея, в която щели да загинат над 50 милиона души, предаде ТАСС.

Възможни следващи стъпки в дипломацията между САЩ и Северна Корея

Тръмп припомни, че когато е дошъл на власт, Пхенян е провеждал големи ракетни опити. Президентът на САЩ каза това на фона на предстоящото днес посещение на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея. Това ще е третата визита на Помпейо в Пхенян от април и първата след историческата среща между Тръмп и Ким на 12 юни в Сингапур, отбелязва АП.
 

Guliver/Getty Images


САЩ отричат да са смекчили курса си спрямо Северна Корея

На път за Северна Корея, по време на междинно кацане на самолета му в Япония за презареждане, държавният секретар на САЩ каза, че отива, за да "се осведоми за някои подробности" около ангажиментите, поети от севернокорейския лидер пред американския президент.
 
Помпейо изрази още очакване да продължи импулса за изпълняване на дадените от Тръмп и Ким обещания за "пълна денуклеаризация" на Корейския полуостров.
БТА