/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че вярва на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. Той направи това в интервю за телевизионния канал Ти Би Ен, излязло в събота.

Тръмп: Северна Корея все още е изключителна заплаха за САЩ

На въпрос на водещия дали вярва на севернокорейския лидер, Тръмп каза: "Да, мисля, че имам много добри отношения (с Ким Чен-ун), между нас възникна добра химия".

"Смятам, че той иска да направи нещо за страната си, може би, за своето семейство или за себе си, но той иска да направи правилно нещо", отбеляза президентът на САЩ.

Тръмп потупа Ким по гърба: Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение

Историческата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун се състоя по-рано този месец. Двамата лидери обещаха да работят за Корейски полуостров без ядрени оръжия, а Вашингтон пое ангажимент да предостави гаранции за сигурност на Пхенян. Съвместното изявление, подписано в края на историческата им среща в Сингапур, продължила пет часа, обаче не даде много подробности как всяка от тези цели ще бъде постигната.
 

Guliver/Getty Images


Езикът на тялото издаде емоциите на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун (СНИМКИ/ВИДЕО)

Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун започна с 13-секундно ръкостискане. Тръмп стана първият действащ американски президент, който се изправя лице в лице със севернокорейски лидер.

Възможни следващи стъпки в дипломацията между САЩ и Северна Корея
БГНЕС