/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун са приели взаимните си покани всеки от тях да посети страната на другия, отправени по време на срещата им на върха в Сингапур във вторник, съобщи севернокорейската държавна агенция КЦТА, цитирана от ДПА и Франс прес.

Тръмп и Ким Чен-ун подписаха исторически документ (СНИМКИ)
 
"Ким Чен-ун покани Тръмп да направи посещение в Пхенян в подходящо време, а Тръмп покани Ким Чен-ун да посети САЩ. Двамата лидери с удоволствие приеха взаимните си покани, убедени, че това ще е още една важна възможност за подобряване на отношенията" между двете страни, съобщи агенцията.
 
Според КЦТА Тръмп е обещал да отмени санкциите на САЩ срещу Северна Корея, предаде Ройтерс.

Тръмп потупа Ким по гърба: Ще имаме страхотни отношения, нямам съмнение
 
Това обещание според севернокорейската агенция Тръмп е направил, след като се ангажирал да сложи край на съвместните военни учения на САЩ с Южна Корея.
КЦТА съобщи, че на срещата на върха Тръмп се съгласил на поетапен процес на денуклеаризация на Северна Корея в замяна на ответни отстъпки от САЩ, предаде Асошиейтед прес.
 
Двамата лидери "се съгласиха, че е важно да се спазва принципът на постепенни и едновременни действия в постигането на мир, стабилност и денуклеаризация на Корейския полуостров", се казва в съобщението на КЦТА.

Езикът на тялото издаде емоциите на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е заявил, че двете страни спешно трябва да прекратят "дразнещите и враждебни военни действия една към друга" и да предприемат законови, институционни мерки да гарантират това, съобщи КЦТА, цитирана от ДПА.
БТА