/ БГНЕС
Детето беше открито от полицията след 18 дни издирване
Момиченцето, чиято снимка обиколи цяла Австралия, както и световните медии, се прибра у дома. 4-годишното дете е при родителите си в домашна обстановка, след като вчера беше открито от полицията след 18 дни издирване.

БГНЕС

То премина през медицински прегледи и е установено, че е в добро здраве.

Историята с издирването на момиченцето започна на 16 октомври, когато родителите установили, че детето не е в палатката в крайбрежния лагер Куоба Блоухолс, където семйството е било на почивка. Мястото се слави като туристически регион в Австралия, но е много слабо обитаван.

БГНЕС

Майката на момичето беше открила палатката отворена, като от него нямаше и следа. То беше изчезнало заедно със спалния си чувал.

„Надяваме се, че ще намерим Клио жива, но изпитваме сериозни опасения за нейната безопасност“, беше казал тогава детектив Род Уайлд. И от полицията в Австралия успяха. Детето беше търсено по въздух и море, като се разчиташе и на информация от всеки, който забалежи нещо, което да подскаже следа.

БГНЕС


Именно свидетелска следа помогнала на органите на реда. Мъж забелязал, че негов съсед купува пелени, а няма за кого и уведомил полицията, като посочил къщата на 36-годишния си съсед. Там била и малката Клио Смит.

Това е къщата, където Клио е живяла 18 дни

БГНЕС

За намирането на 4-годишното дете беше обявена и награда от 1 милион австралийски долара (750 000 долара) за информация за местонахождението му.

След откриването на Клио австралийският премиер Марк Макгауън посети дома на семейството.

БГНЕС


Той поздрави пастрока (втория съпруг на майката) на Клио по време на посещението си.