Северна Корея блокира достъпа до Facebook, YouTube и Twitter
Северна Корея блокира достъпа до Facebook, YouTube и Twitter / ThinkStock/Getty Images

Севернокорейските власти са блокирали достъпа до Facebook, YouTube и Twitter, сайтовете на радио "Гласът на Америка" и на южнокорейските медии, съобщи ТАСС.

Севернокорейското министерство на пощите и съобщенията е разпратило съответната заповед до националния мобилен оператор Koryolink и другите интернет доставчици. Целта е да бъде спряно разпространението на "лъжлива пропаганда, насочена срещу републиката" и да се блокират "сайтовете с информация от сексуален характер", се казва в изявление на ведомството. През последните месеци властите в КНДР блокираха чуждестранни сайтове, без да го обявяват официално.

Северна Корея разпространи клип с ядрена атака срещу Вашингтон

Малцина жители на Северна Корея имат интернет, а и тези потребители имат достъп само до сайтове, регистрирани в страната. До неотдавна обаче чужденците, живеещи в комунистическата държава, имаха право свободно да сърфират из световната мрежа.

Северна Корея заплаши САЩ с превантивни ядрени удари

Днес КНДР изстреля за пореден път балистична ракета. Това може отново да изостри напрежението в региона, заяви говорител на южнокорейското отбранително ведомство. Снощи Северът изпробва и устройства за заглушаване на сигнала на сателитната система Джи Пи Ес, което засегна над 50 самолета и 50 кораба, предаде ДПА.

Източник: БТА