Семейство Клинтън подкрепи Барак Обама
Семейство Клинтън подкрепи Барак Обама / netinfo

Бил и Хилъри Клинтън се присъединиха към кампанията на кандидата за президент на САЩ Барак Обама със съвместна изява в негова полза, предаде АФП. Хилъри Клинтън беше опонент на Обама в първичния тур на изборите, когато се определяше кой от тях да бъде номиниран за кандидат на Демократическата партия.

"Тези избори са прекалено важни, за да стоим и да наблюдаваме", каза тя на избирателите, които бяха готови да я подкрепят за президентското място. "Беше необходим президент на демократите, за да разчисти след предишния президент Буш, ще има нужда от наш президент, за да разчисти и след настоящия", добави тя пред публиката си в ключовия щат Пенсилвания.

"Правили сме го преди и ще го направим пак. Америка отново ще се издигне от пепелта на Буш", заяви тя. Семейство Клинтън се присъедини към партньора на Обама в президентската надпревара Джо Байдън, 23 дни преди изборите.

"Обама и Байдън са за вас и затова аз съм с тях", каза бившата първа дама. Бившият президент Бил Клинтън също застана зад кандидата на демократите с целия си авторитет, а Байдън отдаде почит на семейство Клинтън и обрисува себе си и Обама като естествени продължители на тяхното политическо наследство.

Републиканците разчитат, че неприязънта, която изпитват към Обама бившите привърженици на Хилъри Клинтън, може да даде шанс за победа на техния кандидат Джон Маккейн, съобщава БГНЕС.