Сейшелските острови отново ще приемат туристи след 3 седмици
Сейшелските острови отново ще приемат туристи след 3 седмици / iStock/Getty Images
Сейшелските острови планират да отворят границите си за чуждестранни туристи, съобщава местната Seychelles News Agency, позовавайки се на изявление на министъра на външните работи и туризма Силвестър Радегонде.

"Надяваме се нашата икономика да си поеме въздух. В целия свят има търсене за почивки и Сейшелските острови също се разглеждат от желаещите да пътуват“, каза министърът.

Израел, Сейшелите и ОАЕ са ваксинирали срещу COVID-19 над половината си население

Според Радегонда Сейшелските острови възнамеряват да отворят граници за туристи от 25 март с изключение на посетители от ЮАР заради върлуващия там по-заразен щам на коронавируса.

Пет символа на любовта, застрашени от глобалното затопляне

Условието за влизане в страната ще бъде отрицателен PCR тест за COVID-19, направен 72 часа преди пристигане в курорта.

Той отбеляза, че посетителите няма да бъдат задължени да преминат 14-дневна карантина, но спазването на такива мерки срещу COVID-19 като носене на маски, дезинфекция на ръцете и спазване на социална дистанция, са задължителни.

„Това е прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристите от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели“ - каза Почетният генерален консул на държавата в България Максим Бехар. „През всичките тези безкрайни месеци на локдаун имах стотици обаждания от нетърпеливи туристи, голяма част от тях със закупени билети и резервации. Сега вече мога да им кажа – гответе се и правете своите планове“, допълни Бехар.

От бюрото на турските авиолинии Turkish Airlines съобщиха също така, че компанията възобновява полетите си от Истанбул до международното летище на Сейшели, разположено на основния остров Махе, на който е и столицата Виктория.

Новите мерки обявени от министър Радегонде осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотела, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове.

Министър Радегонде заяви също така, че решението за преразглеждане и облекчаване на мерките при влизане в страната е станало възможно с оглед на успешното развитие на кампанията за ваксинация, която стартира по-рано през годината. Предполага се, че до тази дата цялото население на Република Сейшели, което е около 85 000 души за всичките 115 острова на държавата в Индийския океан, ще бъде ваксинирано.

Превод и редакция: DarikNews