Руските министри ще посрещнат Нова година край елхата
Руските министри ще посрещнат Нова година край елхата / netinfo

Повечето руски министри са хора семейни, домошари и доста консервативни в избора на място и начин за посрещане на Новата година, обобщава данни от различни източници БТА.

Премиерът Виктор Зубков през повечето време е в Москва, далеч от родния си дом в Санкт Петербург, където живее и съпругата му със семейното куче порода дакел. Така че Зубков планира да посрещне празника с жена си в домашен уют.

Основно развлечение на семейство Зубкови в новогодишната нощ вероятно ще е телевизорът, предпочитан от премиера в свободното му време. Зубков твърди също, че цени почивните дни заради възможността да покара ски в компанията на своята внучка, добавя агенцията.

Първият вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев също ще слуша новогодишните удари на кремълския часовник вкъщи заедно със семейството си. "Също като миналата година ще си седя край елхата у дома и ще гледам новогодишното обръщение на президента", споделя той плановете си.

Новогодишната нощ обаче ще е специална за Медведев - той е кандидат за президентските избори през март и 2008-а ще е твърде важна година за кариерата му. Наскоро се сбъдна и една негова мечта от детинство - да посети тържеството край прочутата новогодишна елха в Кремъл. Като малък бъдещият държавник нямал такава възможност, защото живеел в Ленинград.

В семеен кръг ще прекарат празника също първият вицепремиер Сергей Иванов, вицепремиерите Алексей Кудрин и Сергей Наришкин, министърът на културата Александър Соколов. Кудрин дори си е взел отпуск и семейството му ще посреща Нова година далеч от московските трудови делници.

Министърът на природните ресурси Юрий Трутнев по традиция заминава в родния си край в околностите на град Перм, където вероятно ще ловува. Семейното тържество на енергийния министър Виктор Христенко и на здравния - Татяна Голикова, обаче ще е общо - двамата са съпрузи, най-красивата и високопоставена двойка на руския политически Олимп, отбелязва агенцията.

Скоро идва Годината на Плъха, която предразполага към консерватизъм, повишено внимание към семейството и домашните занимания. Най-добре е човек да си почине и да събере сили вкъщи сред спокойствие и уют, съветват астролозите. Руските министри очевидно следват тези съвети, заключава БТА.