Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Двама моряци са загинали и един е изчезнал в катастрофата с товарния кораб в Черно море, съобщи аташето в Генералното консулство на Русия в Констанца Ярослав Еремеев за агенция ТАСС.

Екипажът на кораба е бил от 13 души, 10 от които са спасени, двама са загинали и един е изчезнал, каза той. По предварителни данни всички членове на екипажа са граждани на Украйна. Точната информация за това имало ли е на борда руски граждани ще стане известна довечера, когато корабът бъде изтеглен в Констанца, каза той.

Руски кораб потъна край турския бряг на Черно море

Сигналът за бедстващия кораб е бил получен в 4.40 часа. Незабавно е започнала спасителна операция в особено сложни метеорологични условия - вятър с 50 км/час и четириметрови вълни. Последният сигнал от кораба е бил за това, че екипажът то напуска, съобщи Медиафакс.

Агенция Аджерпрес информира по-рано, че руски кораб с 13-членен екипаж е потънал днес в Черно море на разстояние 70 морски мили от Констанца. Според местни източници корабът е превозвал въглища.

В пресслужбата на Руския морски и речен флот съобщиха на ТАСС, че корабът е собственост на естонска компания, а екипажът е от украински граждани.
БТА