/ iStock/Getty Images
Руски сухотоварен кораб е потънал край брега в региона на Инкуму в турската провинция Бартин в Черно море, предава руската редакция на „Анадолската агенция“.

Губернаторът на провинция Бартин Синан Гюнер обяви началото на операция за спасяване на около 15 членове на екипажа, за които се смята, че се намират на три спасителни лодки.

Няма информация за крушението или потъването на спасителните лодки. Поради лошите метеорологични условия операцията по издирване и спасяване е трудна, спасителите изпитват затруднения да достигнат района на бедствието“, каза Гюнер.

"Спасени са най-малко трима души от екипажа на руския кораб". Това съобщи губернаторът на провинция Бартин Синан Гюнер, цитиран от TACC.

„Трима членове на екипажа на потъналия руски сухотоварен кораб бяха спасени“, цитира думите му „Анадолската агенция“. По-рано руското посолство в Анкара заяви пред ТАСС, че дипломатите се опитват да изяснят съдбата на екипажа.

По предварителни данни, на руската дипломатическа мисия няма загинали. Корабът потъва в района на Инкуму (провинция Бартин). Причините за инцидента не са посочени, но според информациите морето в района е много бурно
Агенция "Фокус"