Руската противовъздушна отбрана е прехванала и унищожила общо 17 безпилотни летателни апарата, пуснати рано днес от Украйна над Черно море и територията на Кримския полуостров, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната на Русия.

Девет дрона бяха унищожени от системите за противовъздушна отбрана, а осем - неутрализирани от системите за радиоелектронна борба, пише в съобщението, публикувано в "Телеграм".

По-рано назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, заяви, че отломки са паднали върху покрива на частна къща в село Андреевка, в покрайнините на града на анексирания Кримски полуостров, което е довело за кратко време до пожар. Пострадал е един мъж, чиято ръка е счупена, предаде ТАСС.

Няма информация за сериозни щети по сгради в Севастопол в резултат на атаката, съобщи ДПА.

"Шот" - руски новинарски портал, който често съобщава достоверна информация за хода на събитията - информира, че около 4:10 ч. московско време (3:10 ч. българско време) са били чути силни експлозии в близост до градовете Новофедоровка и Саки. В Саки има руска военновъздушна база, отбелязва Ройтерс.

Агенцията прави уговорката, че не може да потвърди по независим път достоверността на тези информации.

Засега няма коментар от страна на Украйна. През последните месеци обаче тя увеличи атаките си срещу руската военна инфраструктура в Крим - украинския полуостров, който Русия анексира през 2014 г.
 
Пламен Йотински/БТА