Родителите на Мадлин се връщат във Великобритания
Родителите на Мадлин се връщат във Великобритания / снимка: БГНЕС
Британската двойка Кейт и Джери Маккан, които бяха официално заподозрени във връзка с изчезването на четиригодишната им дъщеря Мадлин в Португалия, ще се върнат във Великобритания, съобщи говорителка на семейството, цитирана от Ройтерс.

Говорителката Джъстин Макгинес подчерта, че завръщането на Кейт и Джери във Великобритания става при пълното съгласие на португалските власти и полицията. Португалската полиция оповести в петък, че и двамата родители на Мадлин Маккан официално са заподозрени по случая. Кейт и Джери Маккан бяха разпитани, но до момента не са им предявени обвинения, посочи техният адвокат.

Родителите на изчезналото момиченце настояват, че са невинни, предаде Асошиейтед прес, като цитира интервю на бащата за "Нюз ъф дъ уърлд". "Мислехме, че преживяваме най-лошия си кошмар, но сега се оказа, че става все по-зле", посочва в интервюто Джери Маккан.

Той посочва, че е загрижен от отношението на португалските власти, тъй като според него те са подложени на огромен натиск да разрешат случая. Решението на полицията да обяви родителите за заподозрени бе драматичен обрат в разследването на случая, който до момента бе фокусиран върху предполагаем похитител.