/ Thinkstock/Getty Images
Парижката прокуратура разследва френски посланик, за който се твърди, че не е използвал презерватив, както е поискано по време на секс по взаимно съгласие, практика, известна като "кражба", заяви източник, близък до разследването, предаде Франс прес.

30-годишна жена каза на полицията, че е прекарала част от нощта в дома на 44-годишния дипломат, когото е срещнала чрез сайт за запознанства.

"Те се срещнали няколко пъти без никакви сексуални връзки. Същата вечер имали секс по взаимно съгласие", каза източникът, потвърждавайки публикация във френското списание „Льо Поан“.

"Тя го помолила да използва презерватив, но по време на акта осъзнала, че мъжът не носи такъв", добави източникът.

Жената подала жалбата си три дни по-късно.

Източникът не идентифицира посланика по име, докато „Льо Поан“ каза само, че той работи в Близкия изток.

Френският закон определя изнасилването като „всяко сексуално проникване ... извършено срещу друг чрез насилие, сила, заплаха или изненада“.
Но не съществува ясна юриспруденция за случаи, когато мъжът сваля презерватива, докато прави секс с партньор, който е поискал да го носи, с което потенциално може да го изложи на ХИВ или други болести, предавани по полов път.

Също така има риск жената да забременее.

През януари 2017 г. съд в Лозана, Швейцария, осъди французин на 12 месеца условно, след като го осъди за „изнасилване“, тъй като махнал презерватива, без да съобщи на партньорката си.