Разбиха престъпна мрежа за български проститутки
Разбиха престъпна мрежа за български проститутки / www.sxc.hu

Мрежа за проституция на българки във Франция и Белгия беше разбита и деветима заподозрени бяха задържани в четири страни, включително в България. Това обявиха от европейската полицейска организация Европол и органът на ЕС за съдебно сътрудничество Евроюст, предаде Франс прес.

"Франция, България, Полша и Белгия обединиха сили за разбиването на престъпна мрежа, замесена в трафик на хора", обявиха Европол и Евроюст в общо комюнике, цитирано от БТА.

"Млади момичета са били набирани в България, за да бъдат сексуално експлоатирани в няколко европейски страни, включително Белгия и Франция", се посочва в комюникето. Уточнява се, че разследването по случая е започнало през октомври 2010 г. от съдебната полиция във френския град Лион.

Парите, получавани от тази престъпна дейност, са били изпращани в България, където били "инвестирани", изтъкват двете организации, чиито централи са в Хага.

Деветима заподозрени са задържани във Франция, Белгия, Полша и България след издаването на европейски заповеди за арест по искане на френските власти.

При операцията са извършени 13 обиска и са конфискувани мобилни телефони.