/ БГНЕС
Днешната среща в Сочи между президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър Лукашенко приключи без споразумение за разрешаване на петролния спор, който усложнява традиционно здравите отношения между двете съюзни съседни страни, предаде ДПА.

"Решихме да продължим нашия разговор не на четири очи, а с онези, които участват в процеса", каза беларуският лидер Лукашенко след срещата, цитиран от неговата канцелария.

Важни разговори между Путин и Лукашенко на ...ски (СНИМКИ)

Приключили срещата, Путин и Лукашенко отидоха в развлекателния център "Галактика" в Красна поляна, където излязоха на леда за участие в приятелски хокеен мач. Двамата играят за един и същи отбор. Путин по традиция играе с екип на националния отбор под номер 11, а Лукашенко - с хокейна блуза с номер 01 в цветовете на беларуското знаме. В мача играе и синът на беларуския президент - Николай, с номер 31.
 

Путин и Лукашенко
БГНЕС

Путин и Лукашенко
БГНЕС


Путин и Лукашенко играха в хокеен мач и през февруари миналата година по време на тридневните двустранни преговори.

Анализатори: Путин планира да остане на власт и след 2024 г.

Путин и Лукашенко
БГНЕС

Междувременно ТАСС съобщи, че руската правителствена делегация за преговорите е пристигнала в Сочи с 9 часа закъснение поради неблагоприятните метеорологични условия в Москва и Сочи. Правителственият самолет, излетял от Москва, е бил пренасочен към резервно летище в курорта Минералние води, който е доста далече от Сочи.

Делегацията, летяла с него, включва прессекретаря на Путин - Дмитрий Песков, вицепремиера Алексей Оверчук, министъра на енергетиката Александър Новак и първия заместник-министър на икономическото развитие Михаил Бабич, които са се присъединили към преговорите.
БТА