Признаха О.Джей Симпсън за виновен за отвличане и обир
Признаха О.Джей Симпсън за виновен за отвличане и обир / БГНЕС

Бившата американска футболна звезда О. Джей Симпсън бе признат за виновен в отвличане и въоръжен обир от съд в Лас Вегас. Това стана точно 13 години, след като Симпсън бе оневинен за убийството на бившата си жена в "процеса на века", съобщиха световните агенции.

Симпсън бе признат за виновен по всичките 12 повдигнати срещу него обвинения и може да бъде осъден на доживотен затвор. Присъдата срещу него ще бъде произнесена на 5 декември, съобщи Франс прес. Съдията отказа Симпсън да бъде освободен под гаранция и той бе отведен от полицията след края на съдебното заседание.

Бившият американски спортен идол, който сега е на 61 години, е обвинен в отвличане и обир, след като заедно с петима свои познати нахлу в хотелска стая в Лас Вегас преди година, откъдето групата отмъкна топки за игра, плакети, снимки и други спортни сувенири. Прокурорите заявиха, че двама от придружителите му са били въоръжени.

От самото начало Симпсън твърди, че случаят не може да се смята за обир, а опит да си вземе обратно неща, откраднати от него.