Полицията увеличи мерките за сигурност на президента Тадич
Полицията увеличи мерките за сигурност на президента Тадич / cнимкa: БГНЕС

Сръбската полиция и тайните служби са повишили на най-високо равнище нивото на сигурност за сръбския президент Борис Тадич, министъра на полицията Ивица Дачич, шефа на канцеларията за сътрудничество с Хагския трибунал Расим Ляич и прокурора за военни престъпления Владимир Вукчевич поради най-новите заплахи срещу тях след арестуването на Радован Караджич.

Тази информация е потвърдена за белградския вестник „Блиц”, който съобщава, че на адресите на висшите сръбски държавници са пристигнали заплашителни писма във формата на некролози, а това е само част от заплахите. От кабинета на Тадич са казали, че това не са неща, които могат да се коментират.

Прокурорът за военни престъпления Вукчевич в Специалния съд е получил предупредителни послания – „Готов си, под колата ти е поставена бомба”. Това са само част от най-безобидните заплахи. Шефът на канцеларията за сътрудничество с Хагския съд Расим Ляич е получил най-директната заплаха – „Ще завършиш като Джинджич, за начало ще стреляме в краката ти”.