/ БТА

Британското външно министерство потвърди, че мъжът, който бе взел заложници в синагогата в тексаския град Коливил е британски гражданин. Той беше идентифициран от ФБР като Малик Файсал Акрам, на 44 години.

Мъжът бе ликвидиран при атака на силите за сигурност срещу синагогата, където бяха взети за заложници четирима души, включително равин. От тях никой не е пострадал.

Над 10-часова заложническа криза в синагога в Тексас вдигна полицията на крак (СНИМКИ)

"Знаем за загинал британец в Тексас", каза Форин офис, без да посочи изрично, че става дума за похитителя. Британското външно министерство бе помолено да коментира информация на британската телевизия Скай нюз, че стрелецът е бил британски гражданин. Все още няма информация за самоличността му.

В събота вечерта американски телевизии съобщиха, че мъж е прекъснал службата и е взел четирима души за заложници в синагога в Коливил, Тексас.

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече вземането на заложници "терористичен акт". Към момента няма данни да са замесени други лица, съобщиха от ФБР в Далас.

Преговарящите са прекарали часове в разговори с нападателя по време на кризата.



Кризата продължи продължи повече от десет часа. Службата в синагогата е била предавана на живо във Фейсбук. В първите няколко часа на драмата, преди онлайн излъчването на бъде прекъснато, се чува, че мъжът говори с някого за религия и за сестра си.
БТА/БГНЕС