Партията на Наваз Шариф ще има свой кандидат за президент
Партията на Наваз Шариф ще има свой кандидат за президент / снимка: БГНЕС

Бившият премиер на Пакистан Наваз Шариф съобщи, че неговата партия ще издигне кандидат за президентските избори на 6 септември. Той ще се бори с лидера на партията на убитата при атентат Беназир Бхуто. Кандидат на Мюсюлманската лига на Пакистан ще бъде Саед уз Заман Сидики, бивш председател на Върховния съд, уточни Шариф. Промяната идва след месеци на противоречия между двете основни партии в коалицията, които победиха на парламентарните избори през февруари. Кандидат за президент на основната партия от коалицията, Пакистанската народна партия, ще бъде вдовецът на Бхуто – Азиф Али Зардари.

По-рано днес бившият премиер на Пакистан Шариф съобщи, че неговата партия ще напусне управляващата коалиция, която бе сформирана след парламентарните избори в страната през февруари и ще премине в опозиция, заради несъгласие с партията на убитата при атентат Беназир Бхуто, която ръководи правителството.

Оттеглянето на втората по брой на места в Националното събрание партия в коалицията в краткосрочен план няма да предизвика падане на правителството, ръководено от Пакистанската народна партия на Бхуто, което се ползва с подкрепата на още няколко малки движения.