Панама
Панама / БГНЕС
Началник на органите на реда заяви, че това ще продължава всеки уикенд
Униформени панамски полицаи с маски и ръкавици изпълниха песни в квартал на столицата Панама, за да разсеят жителите, принудени да стоят по домовете си заради пандемията от COVID-19, предаде Франс прес.

Под погледите на обитателите на голям блок в квартала Сан Франсиско, полицаите изпълниха в продължение на 20 минути няколко песни, включително "Амор и контрол" и "Патрия" на панамския музикант Рубен Бладес, "Колор есперанса" на аржентинския музикант Диего Торес и "Уи ар дъ чемпиънс" на британската група Куин. Обитателите на блока танцуваха по балконите си в ритъма на изпълнените от полицаите песни.

Сао Паоло очаква 111 000 смъртни случая от коронавирус през следващите 6 месеца
 


"Има норми, които всички трябва да спазваме. Хората са в апартаментите си, в ограничено пространство, и ние се мъчим да им донесем малко щастие, радост, надежда и вяра", заяви Фелипе Крус, началник на полицията. "Ние ще продължим да правим това всеки уикенд", добави той.

Перу въведе отделни дни за излизане на мъже и жени като мярка в борбата с COVID-19

По последни данни броят на заразените с коронавируса в Панама е около 3400, а смъртните случаи са 87. Правителството въведе строги ограничителни мерки, за да се избегне разпространението на болестта. Излизането в неделя е забранено, а в останалите дни е ограничено в съответствие с пола на гражданите и номера на личните им карти
БТА