снимката е илюстративна 
снимката е илюстративна  / БГНЕС
Планински спасители и военнослужещи в Непал откриха днес тялото на последния загинал при самолетната катастрофа и черната кутия на разбилия се в неделя самолет на компания Tara Air.

Според информация на вестник „The Himalayan Times”, вече са открити телата на всички 22-ма пътници, които са се намирали на борда на самолета.

Падналият самолет беше открит в понеделник с помощта на местни жители. До края на деня спасителните екипи, пристигнали с хеликоптери на мястото на катастрофата, успяха да открият 21 тела. По-голямата част от жертвите са откарани в Катманду, където се провежда процедура по разпознаването им.

По-рано изданието съобщи, че на борда на самолета е имало 22-ма души: трима членове на екипажа и 19 пътници. От тях 13 са били непалци, четирима – индийци и двама германци.

Самолетът е излетял в неделя сутринта от летище Покхара за Джомсом, но минути по-късно връзката с него прекъсва. Останките му бяха открити в понеделник сутринта на височина около 4400 метра в района Мустанг в Северозападен Непал близо 20 часа след изчезването му. Според предварителната версия, причината за катастрофата са лошите метеорологични условия.
БГНЕС