/ Gulliver/Getty Images
Всички тела на жертвите в авиокатастрофата, в която загина Коби Брайънт, вече са открити от разследващите и са предадени на съдебните лекари, съобщава телевизия Кей Ти Ел Ей, цитирана от БГНЕС.

Властите все още не са обявили официално кои са 9-те загинали в катастрофата, но медиите в САЩ имат имената им:

41-годишната баскетболна легенда Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана, треньорът по бейзбол на местен колеж Джон Алтобели (56), неговата съпруга Кери Алтобели (46), дъщеря им Алиса (13), помощник-треньорката по баскетбол от академията на Коби Брайънт Кристина Маузер (38), Сара Честър (45), дъщерята на Сара Честър Пейтън Честър (13) и пилотът на хеликоптера, 50-годишният Ара Зобаян.

Чувства или лъжа: Роналдо и Фиго ядосаха феновете с еднакви съболезнователни постове за Коби

Хеликоптерът се разби в стръмен хълм северозападно от Лос Анджелис и властите първоначално обявиха, че може да отнеме време да бъдат издирени всички 9 тела.

Полицията призова гражданите да не се тълпят на мястото на катастрофата, защото пречат на разследването.

Хеликоптерът, в който загина Коби Брайънт, се е ударил в хълма с голяма скорост и отломките са се разпилели на значителна площ.

Записи разясняват случая с Коби - мъглата ли е причината за авиокатастрофата?

"Опашката е от едната страна на хълма, а фюзелажа от другата. Основният ротор е още 100 метра по-нататък. Останките са пръснати върху разстоянието от 200-250 метра", казва Дженифър Хоуменди, която ръководи разследващия екип.

Междувременно стана ясно, че хеликоптерът Сикорски Ес-76Б не е бил оборудван със система за предупреждение за сблъсък с наземно препятствие въпреки направена преди 14 години препоръка. Това заяви представителката на Националното управление за безопасност на полетите (НУБТ) Дженифър Хоуменди, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

През март 2004 г. хеликоптер от подобен модел - Сикорски Ес-76А - е катастрофирал в Мексиканския залив. Тогава са загинали 10 души. През март 2006 г. НУБТ е препоръчало на Федералното авиационно управление да монтира системи за предупреждение за сблъсък на всички хеликоптери за шестима и повече пътници. Тази препоръка не е била спазена и с тази система са били оборудвани само хеликоптерите на бърза медицинска помощ.

Светът скърби за Коби Брайънт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според Хоуменди тази система е можела да помогне на пилота да осъзнае, че хеликоптерът се намира опасно близо до хълм, макар и да не е сигурно, че е можела да предотврати катастрофата в Калифорния. Хеликоптерът освен това не е имал и "черна кутия" за записване на данните на полета.

Според радарни данни пилотът на хеликоптера се е опитал да се издигне над облачната покривка и е бил на височина около 700 метра, когато хеликоптерът рязко е загубил височина и е пикирал към земята, където се е разбил минута по-късно. В района освен облаци е имало и мъгла и видимостта е била ограничена. Доклад за обстоятелствата и причините на катастрофата ще бъде публикуван след година до година и половина, обеща Хоуменди.
БГНЕС