/ Gulliver/Getty Images
Феновете на баскетболната суперзвезда на "Лейкърс" Коби Брайънт останаха разочаровани, ядосани и обидени, след като се оказа, че футболистите Кристиано Роналдо и Луиш Фиго са публикували еднакви съболезнователни послания след авиокатастрофата, съобщава "Evening Standard".

Легендата на баскетбола загина в катастрофа с хеликоптер заедно с 13-годишната си дъщеря Джианна край Калифорния на 26 януари.

Записи разясняват случая с Коби - мъглата ли е причината за авиокатастрофата?

По-късно вечерта футболистът на "Ювентус" Кристиано Ронално се присъедини към скръбта на спортния свят с пост в Туитър, в който изпраща съболезнования на семейството на Брайънт.
 
Абсолютно същата публикация, но с различна снимка се появи и на профила на Луиш Фиго - бивш футболист, играл за отборите на "Спортинг Лисабон", "Барселона", "Реал Мадрид" и "Интер".
 
Това дълбоко разочарова и разяри феновете на баскетболната легенда, които забелязали дублиращото се съобщение.

"Copy-paste... чувства или лъжа", пишат те в своите профили.

Гришо за Коби Брайънт: Моят герой си тръгна твърде рано

"Това е повече от неуважително, ако не ти пука достатъчно за Коби и не можеш да отделиш 30 секунди от времето си, за да напишеш честни и мили думи, по-добре не пиши нищо", добавят феновете.

"Evening Standard" пояснява, че футболните звезди са представлявани от различни агенции и че Роналдо сам е написал съболезнователния пост.