/ Guliver/Getty Images
Актрисите Наташа Хенстридж и Оливия Мън, а също още четири жени обвиниха 48-годишния холивудския режисьор Брет Ратнър, че е извършил сексуално насилие и посегателства над тях, съобщи "Лос Анджелис таймс". Сред тези четири жени са и актрисите Джейми Рей Нюман и Катрин Таун.
 
Обвиненият отхвърли твърденията чрез своя адвокат. Потърпевшите твърдят, че деянията ставали както в частни жилища, така и на снимачни площадки.
 
Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Наташа Хенстридж твърди, че в началото на 90-те години, когато тя била 19-годишна моделка, Ратнър, който бил над 20-годишен, я принудил да му прави орален секс в дома си в Ню Йорк. "Той с физическа сила ме накара да правя това. Отначало се съпротивлявах, но после се предадох. И това се случи", разказа тя.
 

Guliver/Getty Images


Хенстридж добави, че разкритията на други жени за сексуалните посегателства на Харви Уейнстейн и Джеймс Тобак са я окуражили да разкрие деянията и на Брет Ратнър.
 
Нови обвинения срещу Харви Уайнстийн, продуцентът се надява на втори шанс

На свой ред Оливия Мън заяви, че Ратнър онанирал пред нея, когато тя била напираща актриса при снимането на филма "След залеза". Тя описала случая в своя книга, но не посочила кой е режисьорът. Сега тя каза, че е дошло времето да говори. "Взех съзнателно решение да не работя повече с Брет Ратнър", каза още тя пред вестника.
 

Guliver/Getty Images


Селма Блеър с ужасяващ разказ за сценариста Джеймс Тобак

Ето какво й отговорил Ратнър: "Тя купонясваше на снимките на "След залеза" и аз преспах няколко пъти с нея. И я забравих. След това тя дойде при мен да се пробва за телевизионен сериал, а аз не си я спомних. Тя иззлобя и започна да съчинява истории как съм ял скариди, която тя ми била носила, и съм онанирал в своя фургон.
Другите актриси разказали, че режисьорът им предлагал бартер - хубави роли срещу сексуални услуги".
 
Писателка обвини Дъстин Хофман в сексуален тормоз

В интервю за вестника адвокатът на режисьора Мартин Сингър отхвърли обвиненията от негово име: "Вече 20 години представлявам интересите на мистър Ратнър. Нито една жена не е предявила обвинения срещу него за сексуални посегателства. Освен това, нито една жена никога не е искала и не е получавала никакви финансови сметки от моя клиент".
 
В защита на Ратнър скочиха и бивши негови помощнички - пет бивши асистентки заявиха, че той никога не си е позволявал недостойно поведение.
БГНЕС