Александър Вуич
Александър Вуич / БГНЕС
Протестът на опозицията в Белград завърши снощи към 18 часа с реч на лидера на националистическото движение "Двери" Бошко Обрадович, който каза, че настоява днес до 15 часа да бъдат освободени задържаните за нахлуването в сградата на сръбската национална телевизия РТС, съобщават белградските издания.

Хиляди протестират в Белград, Вучич ги определи като фашисти и крадци

Според него това са деца на възраст от 18 до 20 години. Обрадович поиска също лидерите на опозицията да присъстват всеки ден в програмите на държавната телевизия и радио. Според Обрадович ако полицията не освободи задържаните, организаторите ще продължат протестите до изпълнение до край на техните искания.

БГНЕС

Опозицията заяви, че се подготвят контрамитинги в подкрепа на президента Александър Вучич.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е луд, тъй като събира свои активисти, за да ги изпрати в Белград. Той иска гражданска война, но ние няма да участваме в това. Когато отново се съберем, няма да има връщане назад, подчертал Обрадович, цитиран от вестник "Данас".

Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира (ВИДЕО)

Ненаказано насилие няма да има, заяви на свой ред сръбският президент Александър Вучич, коментирайки нахлуването на демонстранти под ръководството на Душко Обрадович и Драган Джилас в сградата на телевизията, пише в. "Вечерне новости". Сръбският президент в интервю за Пинк веднага след това се спря на обстановката в Косово, казвайки, че е загрижен за ситуацията "в тази южна сръбска област", пише изданието.

Хиляди протестираха в неделя в Белград срещу управлението на президента Александър Вучич. Протестиращите оформиха жив кръг около сградата на президентството, което бе охранявано от жандармерия и полиция за борба с безредиците, съобщават изданията.

Приключи протестът в Белград (ОБЗОР)

Вестник "Данас" отбелязва, че президентът Вучич в интервю за телевизия Пинк е казал, че не изключва предсрочни парламентарни избори. Редовните избори са през март идната година, но не бих изключил да бъдат и по-рано. Народът скоро ще каже, заявил Вучич. Той добавил, че очаква на тези избори победата на неговата Сръбска прогресивна партия да бъде още по-убедителна.
БТА