Оперират Шварценегер заради счупена бедрена кост
Оперират Шварценегер заради счупена бедрена кост / netinfo

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер бе подложен на двучасова операция заради счупена дясна бедрена кост, предадоха световните агенции. Шварценегер си счупи крака в събота, докато караше ски със семейството си в курорта Сън вали, където има вила. Той беше приет в лосанджелиска клиника, чието име не се съобщава.

На 59-годишният бивш актьор хирурзите поставиха пирони. Шварценегер ще остане в клиниката под лекарско наблюдение три дни. После ще се възстановява осем седмици, през които ще се движи с патерици.

Ден преди операцията бившият Терминатор обяви, че няма да пропусне заради травмата церемонията по полагане на клетва като губернатор, предвидена за 5 януари 2007 г. Той беше преизбран за поста в началото на ноември, припомнят агенциите.

Бившият актьор постъпва в болница за трети път в рамките на година. Миналият декември той беше приет за няколко часа в университетската клиника на Калифорнийския университет заради сърцебиене, последвало стомашно-чревно възпаление. Месец по-късно, през януари, се блъсна с мотора си "Харли Дейвидсън" в кола и си сцепи устната. Тогава му бяха направени 15 шева.

В курорта Сън вали, в който Шварценегер си счупи крака, има писта, която носи неговото име. Според познавачи тя попада в категорията на най-опасните. Не се съобщава дали се е спускал именно по нея, когато си счупи бедрената кост в събота.