Очаква се княз Кардам да излезе от изкуствената кома
Очаква се княз Кардам да излезе от изкуствената кома / снимкa: Sofia Photo Agency

Княз Кардам Търновски, най-големият син на бившия български премиер Симеон Сакскобургготски, който е в кома в мадридска болница, в близките дни ще започне да излиза от това състояние, съобщава испанска медия, цитирана от БГНЕС.

Това са заявили княз Константин и съпругата му Мария Гарсия де ла Расиля. Князът уточнил, че на брат му не са ампутирани пръсти и че той е изгубил два пръста на едната ръка по време на самата катастрофа.

Според Константин Видински след близо един месец силно безпокойство семейството вече започва да се надява за подобряване на състоянието на Кардам.

"Макар и бавно, той се възстановява, тези дни ще му спрат командното дишане и ще го извадят от изкуствената кома", посочил най-малкият от братята на княз Кардам. По съвет на лекарите съпругата на Кардам Мириам Угрия все още не го е посетила, след като в началото на септември излезе от болницата "Ла пас", където беше лекувана след инцидента.

Най-големият син на бившия български министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски пострада тежко при катастрофа на 15 август на магистрала край Мадрид. По време на инцидента в автомобила с него бе и съпругата му Мириам Унгрия. Княз Кардам изпадна в кома, след като получи тежка черепно-мозъчна травма при произшествието. "Пациентът има сериозна мозъчна травма. Не можем да кажем как ще се развият нещата в този момент", каза тогава Хесус Медина, който оглавява медицинския екип в мадридската болница "12 октомври".