/ Gulliver/Getty Images
Хип-хоп магнатът Ръсел Симънс бе обвинен в сексуално насилие от още една жена, предаде АФП. Тя е представила иск пред Върховния съд на окръг Лос Анджелис в Калифорния, настоявайки да получи 10 млн. долара обезщетение.
 
В иска си жената, чиято самоличност не се съобщава, обвинява бизнесмена, че я насилил в хотелска стая в околностите на Лос Анджелис, след като двамата посетили нощен клуб след концерт.
 
Три жени обвиниха продуцента Ръсел Симънс в изнасилване


60-годишният Симънс, който е съосновател на звукозаписната къща "Деф джем", бе обвинен в сексуален тормоз от най-малко 9 жени. Той отхвърли всички обвинения. "Шокиран съм, защото никога не съм прибягвал до насилие в контактите си с жени", каза Симънс.
 
Жената, пожелала анонимност, пояснява, че продуцентът я завлякъл в хотелска стая, хвърлил я върху леглото и я насилил. Тя се запознала с него на концерт, на който отишла заедно със сина си. След това Симънс я поканил в нощно заведение след концерта.
 
„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

В края на ноември м.г. Джени Лъмет, дъщерята на режисьора Сидни Лъмет, заяви, че Симънс я насилил през 1991 г. Бившата манекенка Кери Клосън Калаи увери, че същата година, когато била 17-годишна, продуцентът я насилил в апартамента си в Ню Йорк.
БТА