Ръсел Симънс
Ръсел Симънс / Gulliver/Getty Images
Три жени разказаха пред в. "Ню Йорк таймс", че музикалният продуцент Ръсел Симънс, ги е изнасилил, съобщиха световните информационни агенции.

Легендарният съосновател на звукозаписната къща "Деф джем" отрече "ужасните обвинения", като заяви, че всички връзки, които е имал, са били със съгласието на другата страна.

Бурята в Холивуд не стихва: Обвиниха Брайън Сингър в изнасилване на малолетен

Той обаче подаде оставка миналия месец, след като две жени, едната от които сценаристката Джени Лъмет, отправиха към него подобни обвинения. Този път за инциденти с Ръсел Симънс разказаха Дрю Диксън, заемаща отговорен пост в "Деф джем", журналистката Тони Сали и певицата Тина Бейкър.

Диксън твърди, че Симънс я е тормозел редовно в службата, когато е била на 24 години, и я е изнасилил в апартамента си в Манхатън през 1995 г.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Тони Сали е била на двайсетина години, когато Симънс я е изнасилил в апартамента си през 1988 г.
Той я поканил на парти, а когато отишла, се оказала единственият човек там и той я "нападнал физически". Тя не посмяла да се оплаче в полицията от страх това да не навреди на кариерата ѝ.

Бейкър, която е работила като бек вокал на Мадона и Брус Спрингстийн, каза, че Симънс я е изнасилил в началото на 90-те години на миналия век, когато е бил неин мениджър.

Бивша тийн звезда обвини в изнасилване Ник Картър от „Бекстрийт бойс“

Ник Картър от „Бекстрийт бойс“ е шокиран от обвиненията в изнасилване

Четвърта жена - Кристина Мур, обвини Симънс, че я е опипал през 2014 г. "Деф джем" е една от най-влиятелните звукозаписни къщи за хип-хоп в САЩ. Сред изпълнителите, с които работи, са Кание Уест и Кю-Тип

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА