Ник Картър отрече обвиненията в изнасилване, отправени към него от Мелиса Шуман
Ник Картър отрече обвиненията в изнасилване, отправени към него от Мелиса Шуман / Gulliver/Getty Images
Ник Картър от "Бекстрийт бойс" отрече обвиненията в изнасилване, отправени към него от певицата и актриса Мелиса Шуман, съобщиха Ройтерс и ДПА.

"Шокиран и натъжен съм от обвиненията на Мелиса Шуман", заяви Ник Картър.

Шуман, която в край на 90-те години на миналия век участваше в групата "Дрийм", написа в блога си как Картър я изнасилил, когато била на 18 години.

Бивша тийн звезда обвини в изнасилване Ник Картър от „Бекстрийт бойс“

Тогава двамата се снимали във филм заедно. Той я поканил в апартамента си, завел я в спалнята и злоупотребил с доверието ѝ.

"Мелиса никога не ми е казвала, че сме правили нещо без нейното съгласие“, допълни Ник Картър в изявлението си. „Това не е в характера ми. Не бих причинил никому дискомфорт или зло".
Картър и Шуман са записали заедно песен след инцидента. Шуман обаче твърди, че се е опитала да спре авансите му. "Казах му, че съм девствена и че не искам секс", разказа тя.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Кариерата на Шуман започва с помощта на Шон "Диди" Кумс, който сключва договор с "Дрийм" за звукозаписната си къща "Бед бой рекърдс".

Групата има няколко успешни сингъла от 1998 г. до 2003 г., като "He Loves You Not". Опитът на "Дрийм" за завръщане през 2015 г. обаче не беше успешен.
"Бекстрийт бойс" беше една от най-успешните момчешки групи в края на 90-те години на миналия век. 

Ник Картър е поредната знаменитост, обвинена в сексуално посегателство след разкритията за холивудския продуцент Харви Уайнстийн. В непристойно поведение бяха обвинени и актьорите Кевин СпейсиСтивън Сегал, Силвестър Сталоун и Дъстин Хофман, комикът Луи Си Кей, бившите президенти на САЩ Джордж БушБил Клинтън , режисьорът Брет Ратнър, сценаристът Джеймс Тобак и др.  

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА