/ Gulliver/Getty Images
Според три лаборатории руският опозиционер е отровен с невротоксично вещество
Възстановяването на руския опозиционер Алексей Навални, отровен според три лаборатории с невротоксично вещество, ще отнеме "много време", заяви неговата говорителка. Предстоят му най-малко "седмици" медицински грижи в Германия, каза тя, цитирана от Франс прес.

"Логично е, че за оздравяването на Алексей (Навални) ще е нужно още много време", каза Кира Ярмиш в предаване, излъчено снощи в ЮТюб. Критикът на Кремъл "остава засега в Германия за рехабилитация. Ясно е, че не става въпрос за няколко дни, може би дори не и за няколко седмици", добави тя.

Замразени банкови сметки и запор върху апартамента на Навални

Руският опозиционер бе изписан във вторник след едномесечно лечение в берлинската болница "Шарите". Кремъл заяви, че той е "свободен" да се върне в Русия.

Навални вече разказа в социалните мрежи за трудното си връщане към живота. "Планът остава прост: всеки ден да ходя на кинезитерапевт. Може би в център за рехабилитация. Да се упражнявам да стоя на един крак. Да си върна изцяло контрола над пръстите. Да се уча да пазя равновесие", написа той в сряда в Instagram.

Междувременно говорителката му заяви, че руските власти са замразили банковите сметки на опозиционера, а върху неговия дял от апартамент в Москва е наложен запор. Според Кира Ярмиш причината е дело, страни по което са бизнесменът Евгений Пригожин, смятан за близък до Кремъл, и самият Навални, както и съратничката му Любов Собол, напомня АФП.
БТА