/ Guliver/Getty Images
Участник в ежегодния фестивал "Бърнинг ман" в щата Невада почина, след като скочи в гигантския огън, в който по традиция се изгаря дървена статуя, съобщава ТАСС.

Мъжът е успял да преодолее двата кордона на охраната, разположена по периметъра на горящата клада, след което е скочил в огъня. Намиращите се на мероприятието пожарникари са успели да измъкнат човека от пламъците, след което той бил откаран в болница, но по-късно починал от изгарянията, които получил.
По данни на полицията участникът във феста не е бил под въздействието на алкохол по време на инцидента, но все още се чакат резултатите от токсикологичната експертиза.

Бърнинг ман
Guliver/Getty Images

Това е първият такъв случай на "Бърнинг ман". В тазгодишното му издание се включиха 70 000 души. Фестивалът се организира редовно от 1986 година и се провежда в пустинята Блек Рок в щата Невада в продължение на 8 дни. Той е посветен на съвременното изкуство и на творческото себеизразяване. В края на феста организаторите на мероприятието по традиция изгарят гигантска дървена човешка фигура.
 
БТА