/ Gulliver/Getty Images
Море от гигантски макове започна да залива вчера мюнхенския площад "Кьонигсплац", за да напомни за 100-годишнината от края на Първата световна война, който се отбелязва на 11 ноември, предаде ДПА.
 

Доброволци помагаха на художника Валтер Кун да поставя червените цветя, направени от изкуствена коприна и високи около метър. Когато маковото поле бъде завършено, в него ще има около 3000 цветя.

Роденият през 1946 г. художник ще издигне и павилион, по чиито външни стени на различни езици ще бъдат изписани думите "Никога повече". Инсталацията ще бъде официално открита на 11 ноември и ще може да бъде видяна до 2 декември.
 

Във Великобритания и Британската общност червеният мак е символ на примирието, с което се слага край на бойните действия през Първата световна война. Във Франция такъв символ е синята метличина, отбелязва ДПА.

По подобен повод - в памет на загиналите войници от Великобритания и нейните колонии, в рова около лондонския Тауър през 2014 г. (когато започва Първата световна войната) бяха поставени 888 246 керамични червени макове.
БТА