/ iStock
Австралийската полиция работи с международните си колеги, за да открие мъж, за когото смятат, че е избягал от страната, след като е излял вряло кафе върху бебе в Бризбейн.

Нападението, което се случи миналия месец и шокира нацията - остави деветмесечното момче със "сериозни изгаряния" по лицето и крайниците.

Полицията в Куинсланд издаде заповед за арест на 33-годишен, издирван за действия, целящи причиняване на тежка телесна повреда. Според законите на страната при доказване на вина, обвинението предвижда доживотна присъда.

Заподозряният е излетял от летището в Сидни шест дни след инцидента и само 12 часа преди полицията да успее да потвърди самоличността му.

Пострадалото бебе било на пикник със семейството си в крайградски парк на 31 август, когато свидетели твърдят, че до тях се приближил „странен мъж“, който излял бутилка с течност върху пеленачето. То е претърпяло сериозни наранявания, които са наложили множество операции. Лекарите прогнозират дълги години път до пълното му възстановяване.

Мотивът зад инцидента все още не е известен, казва инспектор Пол Далтън, описвайки случая като един от най-сложните, които някога е водил.

Той потвърди, че полицията знае в коя страна е избягал заподозреният, както и името му, но каза, че разкриването на информацията в този момент може да застраши разследването.




Мъжът е „пътуващ“ работник, който е влизал многократно до Австралия от 2019 г. насам и е имал адреси както в Нов Южен Уелс, така и във Виктория. Също така заподозреният е бил наясно с полицейските методологии и е провеждал дейности за контраразследване, за да ги избегне.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня