/ БГНЕС, архив
Трима италианци, които бяха обявени за изчезнали в края на януари в западната част на Мексико, били продадени за общо 43 евро от мексикански полицаи на членове на организирана престъпна група, заяви Франческо Русо, син на единия от тримата неаполитанци, предаде Франс прес.

Тримата италианци - 60-годишен мъж, неговият 25-годишен син и 29-годишен племенник - са в неизвестност от 31 януари, когато са били задържани от полицията на бензиностанция в град Текалитлан, щата Халиско.

Убивали близо по 80 човека на ден в Мексико през 2017 година

"Мексиканските полицаи продадоха членовете на моето семейство за 43 евро /.../, това е нечуван срам", заявил Русо по италианско радио. "Те са престъпниците, а не баща ми, брат ми и братовчед ми", добави той.

Четирима мексикански полицаи бяха арестувани във връзка с изчезването на италианците, съобщи прокуратурата на щата Халиско.

Най-опасните градове в света

Арестуваните полицаи, трима мъже и една жена, "признаха, че са предали (италианците) на организирана престъпна група в Текалитлан", заяви в петък на пресконференция щатският прокурор Раул Санчес.

Халиско е дом на картела "Халиско ново поколение", един от най-влиятелните наркокартели в Мексико, но Санчес не каза дали италианците са предадени на негови членове.

Полицаи се натъкнаха на ужасяващи находки в масов гроб в Мексико

Според Франческо Русо тримата италианци се намирали в Мексико, за да продават електрически генератори и не били замесени в организираната престъпност. Той опроверга слух, че баща му използвал фалшиви документи по време на престоя си в Мексико
БТА