/ БГНЕС
Отборът на Манчестър Юнайтед е бил обект на "сложна" кибератака, но защитните системи на клуба са блокирали нападението, съобщиха "червените дяволи". От клуба са уверени, че няма пробив на личните данни на феновете и партньорите на отбора, които са в базата данни. Медийните канали, уебсайта и официалното приложение на клуба не са засегнати от атаката.

"Клубът предприе бързи мерки, за да ограничи атаката и работи с експерти по разследването на инцидента. Подобни атаки са репетирани от клуба и има изготвени подробни протоколи и процедури. Нашата кибер защита идентифицира атаката и изключи засегнатите системи, за да ограничи щетите и да предпази информацията", заявиха от "Олд Трафорд".
 


"Към момента нямаме информация да са засегнати личните данни на нашите фенове и клиенти. Всички критични системи, нужни за провеждането на мач на "Олд Трафорд", са обезопасени и в действие", допълниха от клуба.

Тази вечер от 22:00 часа българско време Манчестър Юнайтед приема Уест Бромич Албиън в мач от деветия кръг на Висшата лига.
БГНЕС