Маккейн прекъсва предизборната си кампания заради финансовата криза
Маккейн прекъсва предизборната си кампания заради финансовата криза / снимка: БГНЕС

Кандидат-президентът на Републиканската партия на САЩ Джон Маккейн прекъсна предизборната си кампания, за да участва в подготовката за приемане на пакета от екстрени мерки на стойност 700 милиарда долара за борба с най-тежката финансова криза в САЩ след Голямата депресия. Това се казва в писмена декларация, разпространена от щаба на Маккейн, предадоха световните агенции.

Маккейн предлага също на съперника си от Демократическата партия Барак Обама да бъде отложен за по-късно първият им предизборен диспут, който е насрочен за петък в Университета на Мисисипи в 21 ч. местно време (1,00 ч. по Гринуич) и е посветен на външната политика и националната сигурност.

В щаба на Обама обаче предпочитат диспутът да се състои, както е предвидено, съобщи Асошиейтед прес, като цитира Бил Бъртън, говорителя на демократическия кандидат.

Бъртън съобщи, че съперниците за президентския пост са се договорили да излязат с общо изявление, в което да очертаят подкрепяни и от двамата принципи и условия за предложенията за справяне с финансовата криза. Обама и Маккейн ще призоват също Конгреса и Белия дом да действат не от партийни позиции за приемане на предложенията. В момента двата предизборни щаба съчиняват декларацията, допълни говорителят.