Либия и САЩ обсъдиха търговските си отношения
Либия и САЩ обсъдиха търговските си отношения / netinfo

Либийският секретар по външните връзки и международното сътрудничество, отговарящ за отношенията със САЩ, Ахмед Саид Фитури и заместник-министърът на търговията на САЩ Дейвид Сампсън са обсъдили на среща във Вашингтон в края на миналата седмица пътищата за развитие на търговските отношения между двете страни, предадоха ДЖАНА и в. "Либия днес".

Сампсън е оценил високо положителните резултати, постигнати след посещението му в Либия през 2006 г. и е потвърдил поканата, отправена от американския министър на търговията към либийския министър на икономиката, търговията и инвестициите Али Абуд Ал Азиз ал Есауи да посети САЩ за допълнителни разговори за разширяване на икономическото сътрудничество.

Фитури се е срещнал и с членове на Конгреса от демократическата и републиканската партии. На срещата Фитури е разяснил позициите на Либия по важни въпроси на двустранните отношения.

Членовете на Конгреса, представители и на демократите, и на републиканците, са изразили желание либийска парламентарна делегация да посети САЩ.