Лекуват част от ранените при атентата във Владикавказ в Москва
Лекуват част от ранените при атентата във Владикавказ в Москва / снимка: Reuters

Единадесет от ранените при вчерашния терористичен акт във Владикавказ бяха прехвърлени в Москва за лечение, съобщи ИТАР-ТАСС. Петима от тях, в това число и тригодишно дете, са в много тежко състояние. Ранените били превозени със специално оборудван самолет на Министерството на извънредните ситуации.

Вчера на централния пазар във Владикавказ атентатор самоубиец взриви самоделно взривно устройство с мощност между 30 и 40 кг тротилов еквивалент, поставено в автомобил „Волга". По последни данни при атентата са били убити 16 души и над 130 души са били ранени. Един от ранените починал по-късно от раните си, допълва БТА.

РИА „Новости" съобщи, че вече са задържани трима заподозрени в подготвянето на атентата. Задържан бил и собственикът на „Волга"-та, с която бе извършен атентата. Той заявил, че в деня преди взрива продал автомобила на непознат. По-рано агенция Интерфакс съобщи, че автомобилът, с който бил извършен атентатът, бил проверен на КПП на административната граница при влизане в Северна Осетия.