/ БГНЕС
Летище Хановер спря пристигането и заминаването на полети, след като неизвестно лице в автомобил с полски номера се опита да стигне до пистата. Това съобщи федералната полиция на Германия.
 
Мъжът, който е управлявал автомобила, е задържан. Инцидентът се е случил на един от пунктовете. Колата е разбила вратата и влязла в летището. Шофьорът се опитал да стигне до приземяващ се самолет. Полицията обаче успяла да спре колата и да задържи мъжа, предаде ТАСС.
 
 
Терминалите на летището, с изключение на терминал А, са отворени за пътници и посрещачи. Колко ще продължи забраната за пристигане и заминаване на полети, не е известно, посочва БГНЕС.
 
Полицията все още не може да каже дали е целенасочена атака или инцидент. Мотивите за действията на мъжа се разследват. Полицията не изключва версията за психично болен човек. В момента експерти, специалисти по експлозивите, проверяват колата.
 
Международно летище Хановер е важен авиопункт в Германия. Миналата година въздушното пристанище е обслужило около 5,87 милиона пътници.
БГНЕС