Кметът на Лондон подкрепи Барак Обама
Кметът на Лондон подкрепи Барак Обама / снимкa: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президентските избори в САЩ Барак Обама получи неочаквана подкрепа от кмета на Лондон Борис Джонсън, член на Консервативната партия във Великобритания, традиционно близка до американските републиканци, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

"Барак Обама изглежда много интелигентен и има любезен и искрен вид, пише Джонсън в статия, публикувана в британския в. "Дейли Телеграф"."Освен това за разлика от сегашния стопанин на Белия дом, той не се затруднява да импровизира няколко граматически правилни изречения", допълва лондонският кмет. Сравнявайки качествата на Обама и неговия съперник от Републиканската партия Джон Маккейн, Борис Джонсън пише, че кандидатът на демократите "е въплъщение на промяната и надеждата в момент, когато Америка има отчаяна нужда и от двете".

"Не твърдя, че Маккейн е палячо, нито, че Обама е месия, за какъвто го смятат някои от неговите привърженици", предупреждава Джонсън. Но Обама не е лявоориентиран марксист, за какъвто някои от неговите противници се опитват да го представят, счита той.