/ iStock/Getty Images
Гръцките власти съобщиха, че са задържали над 4 тона канабис, скрит в пратка на индустриални машини за кексчета, пътуваща от Ливан за Словакия, съобщи Асошиейтед пред.

Албанската полиция залови 143 кг кокаин, пристигнал от Еквадор

Гръцкият отдел за финансови престъпления заяви, че наркотиците са били открити в корабен контейнер в главното пристанище на страната Пирея след информация, получена от американската агенция за борба с наркотиците ДЕА.

Контейнерът, който превозвал три индустриални машини за производство на кексчета, пристигнал по море в Пирея на 14 април и е трябвало да бъде транспортиран с влак на 20 април до Братислава, столицата на Словакия, през Северна Македония, Сърбия и Унгария.

Черногорската полиция залови 260 кг марихуана

След информацията от ДЕА гръцките власти обискирали контейнера на 16 април. Общо 4,3 тона обработен канабис е бил открит, скрит в отделение, вградено в метален резервоар, който бил сред машините.

Цената на наркотика, продаван нелегално на улицата, се оценява на 33 милиона евро. Гръцките власти заявиха, че са получили съдействие по случая от агенцията за борба с наркотиците на Саудитска Арабия. Разследването продължава. 
БТА