/ БГНЕС
Хиляди хора протестираха в Централна Индия тази седмица с искане за смъртно наказание на изнасилвачите на 7-годишно момиче, похитено след училище, докато чакало родителите си да го вземат, предаде Ройтерс. Двама мъже са арестувани за престъплението в град Мандсауд, съобщи полицията. Жертвата е приета в болница и се възстановява, казаха лекари.
 
Индийските власти арестуваха 14 души за изнасилване и изгаряне на момиче

Правителството на премиера Нарендра Моди въведе смъртно наказание за изнасилвачите на деца под 12 години и увеличи минималната присъда за изнасилвачите на деца под 16 години, след като изнасилванията на 8-годишно момиче и млада жена в два щата, управлявани от неговата партия по-рано тази година доведоха до обществени протести.
 
Индия одобри смъртно наказание за насилие на момичета под 12 години

През 2016 г. в Индия има регистрирани 40 000 изнасилвания, а жертвите са били деца в 40% от случаите. Всеки ден в пресата се появяват истории за сексуално насилие срещу жени.
 

В Мандсаур момичето е чакало да бъде прибрано след училище от родителите си, които закъснявали, уточни полицията. От записите на видеокамерите на съседни магазини се вижда, че тя се отдалечава с един от обвиняемите. По-късно полицията открила жертвата в безсъзнание в храстите наблизо. Двамата мъже са в ареста, уточни полицията.

Групови сексуални посегателства над жени потресоха Индия (ВИДЕО)

Полицейският комисар Маной Сингх каза, че хиляди хора са протестирали в осем града в региона с искане за смъртно наказание за обвиняемите.

Ужасяваща „мода": Клипове на изнасилвания се разпространяват чрез социалните мрежи в Индия
БТА