Играчите на Юнайтед се поздравяват за втория гол на Шоу срещу Сити
Играчите на Юнайтед се поздравяват за втория гол на Шоу срещу Сити / БТА
Манчестър Юнайтед нанесе трета загуба на съгражданите си от Сити през този сезон във Висшата лига, след като победи с 2:0 като гост в среща от 28-ия кръг. Въпреки поражението, играчите на Хосеп Гуардиола оставатх категорични лидери в класирането с 65 точки, на 11 пред Червените дяволи, които днес изместиха Лестър, който е с 53 точки трети.



Победата на Юнайтед сложи край на уникалната серия на лидерите от 21 поредни победи и общо 28 мача без поражение, след като стигнаха до успеха благодарение на точно изпълнена дузпа от Бруно Фернандеша още във втората минута и попадение на Люк Шоу пет минути след началото на втората част.



Играчите на Оле Гунар Солскяер стартираха отлично с агресия и след 140 секунди игра получиха дузпа. Антъни Тейлър видя нарушение на Габриел Жезус срещу Антони Марсиал и посочи бялата точка.

Минута по-късно Юнайтед можеше да стигне до втори гол, след като Жоао Кансело сбърка, а ударът на Люк Шоу трябваше да бъде по-точен. Вратарят Едерсон обаче беше заел добра позиция в наказателното поле.

След тази ситуация домакините взеха инициативата и започнаха да търсят гол. В 23-ата минута те искаха дузпа заради падане на Рахим Стърлинг, който се сблъска с Фред, но съдията Антъни Тейлър даде знак играта да продължи. След това той пък спря развоя, за да гледа ВАР, което потвърди решението му.

Минути преди края на първото полувреме Рияд Марез беше близо до гол, но изтърва. Дийн Хендерсън пък отказа Зинченко, който също опита да вкара.

Юнайтед удвоиха преднината си пет минути след началото на втората част. Вратарят Хендерсън хвърли бързо топката към Шоу, който спринтира с топката необезпокояван, размени пасове с Рашфорд и ритна неспасяемо по земя в левия долен ъгъл на Едерсон. 



В края на мача Сити имаха шанса поне да намалят резултата, но след като топката попадна в Кевин де Бройне, ударът му се отби в корема на съотборника му Гюндоган, реално спрял топката към мрежата.

Източник: БТА