Идентифицираха част от телата на пътници от катастрофиралия „Еърбъс
Идентифицираха част от телата на пътници от катастрофиралия „Еърбъс / снимка: БГНЕС

Единайсет от 50-те намерени тела на пътници от френския самолет, катастрофирал над Атлантическия океан до брега на Бразилия, са идентифицирани по пръстови отпечатъци и зъбни характеристики. Това съобщиха бразилските власти, цитирани от Франс прес.

Идентифицираните тела са на десетима бразилци - петима мъже и пет жени, както и на един чужденец, гласи съобщение на властите в щата Пернамбуко, където се извършват експертизите.

Семействата на идентифицираните бразилци са били уведомени от полицията, както и посолството на страната, чийто гражданин е чужденецът.

Не се съобщават никакви подробности за жертвите, чиито тела са аутопсирани в Института по съдебна медицина в Ресифи, главния град на Пернамбуко. При всяка аутопсия са взети ДНК проби и са изследвани отличителни белези, въз основа на които е издаден смъртен акт, посочва АФП.

Самолетът „Еърбъс" на френската авиокомпания „Ер Франс", летящ от Рио де Жанейро за Париж, се разби над Атлантическия океан през нощта на 31 май срещу 1 юни. Причините за най-тежката катастрофа в историята на "Ер Франс" не са известни.

Продължава издирването на останки от самолета в зона на разстояние повече от 1000 км от бразилския бряг. Черните кутии на катастрофиралия самолет ще престанат да излъчват сигнали след около седмица, пише БТА.