Хари Хараламбиев: Не съм спокоен за живота на медицинските сестри
Хари Хараламбиев: Не съм спокоен за живота на медицинските сестри / netinfo

Петте български медицински сестри вече живеят с усещането, че скоро ще се сбогуват със затвора „Джудейда”. Това заяви пред Дарик радио адвокат Хари Хараламбиев. Лично аз не съм убеден, че проблемът на българските медицински сестри ще бъде решен в скоро време, тъй като в Либия нещата стават бавно и мъчително, допълни адвокат Хараламбиев.

Ето какво заяви той пред Дарик на въпроса дали се чувства спокоен за живота на петте българи и палестинския лекар след потвърждаването на смъртните присъди от най-висшата съдебната инстанция на Джамахирията.

„Аз съм малко по-сантиментален човек и просто съм сринат от това, което стана. Не съм спокоен за живота на медицинските сестри. Не съм спокоен, защото непрекъснато се говори и пише, че се получават добри, положителни импулси за това, че се постига някакво съгласие за скорошното им освобождаване, но вие сами разбирате, че новините непрекъснато се менят с положителен и отрицателен знак и това ме прави неспокоен. Дай Боже, всичко да завърши така, както ние всички и най-вече вие журналистите желаете. Час по-скоро да направите интервю с нас и със сестрите на българска земя. Тогава, може би, ще звучим като гласове по-оптимистично”.