Говорителка на Бхуто: Беназир загина от куршум в главата
Говорителка на Бхуто: Беназир загина от куршум в главата / снимкa: БГНЕС

Говорителката на бившата пакистанска премиерка Беназир Бхуто, убита след митинг в пакистанския град Равалпинди в четвъртък, каза, че тя е загинала от огнестрелна рана в главата, предадоха световните агенции.

"Видях, че има рана от куршум в задната част на главата и още една отпред, откъдето е излязъл куршумът", каза Шери Рехман. Тя допълни, че е била една от последните, които са се погрижили за тялото на Бхуто и дори е участвала в къпането му.

"Не можехме да измием лицето й както подобава, защото раната на главата й продължаваше да сълзи. Тя беше загубила много кръв", допълни Рехман.

Говорителката на Бхуто обвини правителството, че се опитва да скрие истината за смъртта на бившата премиерка. Вчера правителството, позовавайки се на медиците, които са извършили аутопсия на трупа на Бхуто, обяви, че тя е загинала при удар на главата си. Опозиционната лидерка ударила главата си в шибидаха на колата си, докато се опитвала да се скрие от куршумите на атентатора, който стреля първо в колата й, а после се самовзриви. Правителството отрече Бхуто да е била поразена от куршум или шрапнел.

Според говорителката на Бхуто твърдението, че удар в главата е причинил смъртта на опозиционната лидерка е смешно.

"Това е опасен абсурд, защото е опит да се прикрие и подправи истината", каза Рехман. Тя допълни, че властите са накарали ръководството на болницата да промени версията за смъртта на Бхуто и вчера не е било оповестено оригиналното заключение от аутопсията.