Година на политически компромиси, промени по върховете на българския футбол и постепенно преодоляване на коронакризата чрез ваксините. Така гадателката на Силвио Берлускони и телевизионна водеща в Ломбардия Теодора Стефанова вижда 2021 година, предава NOVA.

Нова година, нов късмет, нови прогнози. Компромиси, ваксини, инвестиции и постепенно излизане от схватката на COVID-19. Пандемията силно поляризира света - за и против ваксините. Те обаче според Теодора Стефанова са единствения ни път към нормализирането на живота ни.

"Моята прогноза и призвание към всички вас е да не се страхуваме и да направим така, че заедно да се обединим, да извървим този път и да излезем от този тунел, да видим светлина, която наистина ще ни върне към нормалния начин на живот - да се ваксинираме и така постепенно ще можем да прегръщаме любими и близки хора. Да се върнем, да пътуваме, да бъдем заедно и да не се притесняваме, че можем да бъдем приносители на този вирус и да заразяваме хората. Ще бъдем много по-добре, по-спокойни и по- предпазени. Наистина трябва да благодарим на науката, че това за толкова кратко време успяха да създадат и да направят чудеса с няколко вида от тези ваксини", заяви личната гадателка на Берлускони.

Промени към по-добро Теодора Стефанова очаква и в света на спорта.

"Прогнозата ми е, че ще видим скоро завръщането на феновете по стадионите. Чакаме с нетърпение да се напълнят стадионите. Може би това ще се случи постепенно във всички държави, в Европа и във всякакъв вид спорт. Не само за футбола - волейболът, баскетболът, леката атлетика, гимнастиката, на всички на ски спортовете. Ще се радваме на публика, естествено, след като сме ваксинирани и сме по- спокойни", смята Стефанова.

"Тук също има един важен момент - ще бъдем изправени пред избори за президент на Футболния съюз, аз не искам да правя моите прогнози, защото знам кой ще го оглави, но няма да го кажа, ще има балотаж изравянаване. Кандидатурата на един достоен и доказал се човек. Той ще избере неговия екип и постепенно от тази година ще започнат новите промени до две три години. Ще започне да се случва нещо във футбола", предвижда Теодора.

"Промени и тук също, ще се види, че е правилно оценен и е избран новият президент на БФС, така че - ето това е моята прогноза, че е дошло времето за тази промяна. Независимо че в момента имаме един много достен човек, който се справя прекрасно в тези условия на коронавирус, президент е на БФС и прие с голяма отговорност и се справя много добре - Михаил Касабов", твърди гадателката.

Според нея предстои много важна година за националния отбор. Тя е на мнение, че с новия треньор - Ясен Петров, и с неговия екип и момчетата, които той ще извика, ще оправдаят доверието му и ни очаква успех на Европейското първенство.

Всички се питат кой ще спечели първенството в България. "Може да мислите, че ЦСКА печели, а след това Лудогорец преминава отново на първо място и накрая първенството ще бъде спечелено от Лудогорец", прогнозира тя.


Избори и промени не само във футбола ще има у нас. Предстоят два важни вота тази година за България. За президент през есента, където Теодора Стефанова прогнозира избор на държавен глава след балотаж, и за парламент. 

"Мога да кажа, че шест партии ще влязат в парламента, и с много, много малко няма да достигне на БСП, защото ще бъдат почти като изравнени с ГЕРБ, но с много малко ГЕРБ, разбира се, че ще бъде една от водещите отново партии. Година на компромиси, ще бъде година на комуникация, и всички, за доброто на България ще седнат заедно на една маса", смята гадателката.

Ще има напрежение, скандали. Партиите ще се обвиняват, ще искат касиране на изборите.

Нестабилност в управлението заплашва и държавата, в която Теодора живее в момента. Трусове и разногласия прогнозира гадателката на Берлускони по върховете на Европейския съюз - парите, пандемията, промените - ще противопоставят евролидерите. Промяна и противоборства се очакват и през океана. Там в Съединените щати според Теодора Стефанова и републиканците, и демократите губят доверието на хората. 

Какви са останалите прогнози на Теодора Стефанова - гледайте във видеото.