Франция не изключва нито една хипотеза за изчезването на самолета
Франция не изключва нито една хипотеза за изчезването на самолета / снимка: БГНЕС, архив

Франция не изключва нито една хипотеза за съдбата на самолета на "Иджипт еър", извършващ полет от Париж за Кайро, който изчезна тази нощ от радарите, каза френският премиер Манюел Валс, цитиран от Франс прес.

Египетски пътнически самолет изчезна от радарите

Френският президент Франсоа Оланд потвърди, че не се изключва нито една хипотеза за катастрофата.

Парижката прокуратура разследва изчезването на самолета.

Оланд се чу по телефона с египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси. Двамата държавници се споразумяха да работят в тясно сътрудничество, за да бъдат установени час по-скоро обстоятелствата около изчезването на самолета, съобщи Елисейският дворец.

"Не може да се изключи никоя хипотеза за причините за това изчезване", заяви Валс.
Тази сутрин ще има спешно заседание на френското правителство.

Египет не изключва нито една версия за изчезването на самолета на EgyptAir

Египетският премиер Шериф Исмаил заяви, че не изключва нито една хипотеза. "На този етап не можем да изключим, нито да потвърдим нищо. Трябва да приключат издирвателните операции, за да знаем причината", каза той в отговор на въпрос дали изключва възможността разбиването на самолета да е терористичен акт.

С изчезналия самолет са пътували 30 египетски граждани, 15 френски, един британски, както и граждани на Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Судан, Чад, Португалия, Алжир и Канада, предаде АП.

Лайнерът Еърбъс А320 на авиокомпания EgyptAir, изпълняващ полет от Париж до Кайро, с 66 души на борда, изчезна от радарите две минути след напускането на гръцкото въздушно пространство. Според египетските авиационни власти изчезналият над Средиземно море самолет най-вероятно е паднал в морето.

Източник: БТА